Matcha vs koffie

De laatste jaren zijn er steeds meer nadelen van het drinken van koffie aan het licht gekomen. Steeds meer koffiedrinkers verruilen hun dagelijkse kopje koffie op het werk voor een alternatief: Matcha. Als je denkt dat Matcha alleen voor de hippe millennials wat is, dan heb je het mis. Matcha stijgt steeds meer in populariteit ook in het zakenleven. Wij zetten de voordelen van Matcha voor je op een rij.

Matcha, wat is het?

Matcha is geen gewone groene thee, het is een Japanse poederthee gemaakt van het blad van de theeplant (Camelia sinensis). Na de oogst worden de bladeren gestoomd en gedroogd, de bladnerven worden verwijderd en het bladvlees wordt tussen granieten molenstenen tot fijn Matcha poeder vermalen. Matcha kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, meestal wordt het toegevoegd aan heet water of melk. Bij het drinken van Matcha, drink je het hele blad en dus 100% van de voedingsstoffen. Het wordt ook gebruikt bij het bakken.

Rustige energieboost

Matcha bevat ongeveer een derde van het cafeïnegehalte van koffie. Ook wordt de cafeïne veel geleidelijker afgegeven aan het lichaam. Matcha is een goed alternatief voor koffie, omdat er geen pieken of trillerigheid bij komen kijken. Matcha is meer een rustige energieboost. Ook zorgt Matcha voor minder stress en angt en verhoogt het gevoel van ontspanning, zonder dat je er slaperig van wordt. Koffie zorgt meestal voor het tegenovergestelde effect, zoals nervositeit door het hoge cafeïne gehalte.

Mocht je nou nog steeds niet om zijn om Matcha uit te proberen, dan heeft Gio Coffee biologische koffie in het assortiment.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *