Sapflessen; wat is voor de jou de beste sapfles?

Iedereen heeft wel eens sapflessen nodig. Mocht jij deze flessen nodig hebben, dan is het goed om eerst goed na te gaan wanneer en onder welke omstandigheden je die sapflessen precies gaat gebruiken. Heb je dat goed in beeld, dan kun je vervolgens kiezen uit welk materiaal jouw sapflessen idealiter bestaat. Om het je alvast wat gemakkelijker te maken, stellen we hier de meest gebruikte materialen voor sapflessen nader aan je voor. 

Je kunt prima kiezen voor sapflessen die gemaakt zijn van plastic

Mensen die op zoek zijn naar sapflessen, zouden kunnen kiezen voor flessen van plastic of kunststof. Deze flessen worden in ons land verreweg het meest gebruikt. Wat veel mensen prettig vinden aan het gebruik van plastic flessen, is dat ze erg licht van gewicht zijn en daardoor gemakkelijk te gebruiken en mee te nemen zijn. Verder is het bekend dat flessen van plastic niet al te duur zijn. Ook kun je een goede fles van plastic gewoon in de vaatwasser doen en hoef je dus niet handmatig te wassen. 

Kies wel altijd voor een BPA-vrije fles

Het sap in de fles van plastic dien je wel altijd regelmatig te verversen. Bij de keuze voor een plastic fles kies je bij voorkeur voor een BPA-vrije fles. Dan weet je dat er geen sprake is van schadelijke weekmakers en dat er op den duur dus geen giftige stoffen langzaam maar zeker in het drinken terecht komen. Wat een nadeel is van plastic, is wel de belasting voor het milieu. Aan de andere kant; plastic gaat wel redelijk lang mee. Op die manier blijft de impact op het milieu dus relatief beperkt. Nadelen? Plastic sapflessen zijn niet bestand tegen hitte en beperkt duurzaam, Ze zijn bovendien minder geschikt voor warme dranken. Ga je dus lange wandelingen maken in de zomer, dan zijn deze flessen gewoon minder geschikt. 

Sapflessen: ideaal voor thuisgebruik

Een andere optie die je hebt, is kiezen voor flessen van glas. Deze flessen zijn weer ideaal voor thuisgebruik. Kies je voor een glazen fles, dan kies je voor een duurzame fles. Wel zijn deze flessen aan de zware kant en zijn ze zoals bekend breekbaar. Voor onderweg en voor outdoor activiteiten kun je beter geen glazen flessen gebruiken. Je moet er immers niet aan denken dat de fles dan breekt. 

Kies niet altijd voor de goedkoopste variant

Je zou ook nog kunnen kiezen voor sapflessen van metaal. Deze flessen kun je prima gebruiken voor allerlei outdoor activiteiten. De flessen zijn onbreekbaar en verder blijft het water in dergelijke flessen vaak erg lang vers en fris. Kies je voor een aluminium fles, dan kunnen na verloop van tijd wel chemicaliën in de fles terechtkomen. Dat kan vervolgens weer een vreemde smaak aan het water of het sap geven. Metalen flessen zijn minder duurzaam en als je besluit te kiezen voor dit materiaal, kies dan liever niet voor de goedkoopste variant. Want wat betreft metalen flessen kan goedkoop zomaar eens duurkoop blijken te zijn. 
Ben jij meer op zoek naar drinkflessen? Ook deze hebben wij in ons assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *