theedozen

Theedozen voor het serveren en opbergen van thee

Theedozen zijn ideaal voor het opbergen en serveren van thee. Je kunt er meerdere zakjes thee in kwijt, netjes gesorteerd per vakje.

Hoewel we geen echte theecultuur hebben in Nederland en België, zoals in Engeland, zijn er toch een heleboel mensen die de tijd nemen voor een lekker kopje thee. Op terrassen wordt veel muntthee gedronken en thuis hebben de meesten toch vaak keuze uit een aantal diverse smaken. Je kunt thee schenken door heet water in een willekeurig kopje te gieten, er een willekeurig zakje thee in dompelen en voor iemands neus neer te zetten. Maar dan ga je voorbij aan het plezier van serveren van een lekker kopje thee.

Serveren van thee met een theedoos

Ten eerste is het natuurlijk leuk om iemand keuze te geven als het gaat om de smaak van de thee. Dat is voor je jezelf zo, voor de gast is het ook fijn om een smaakje te kiezen waar hij/ zij op dat moment zin in heeft. Zorg er dus voor dat je uiteenlopende, diverse smaken thee in huis hebt. Tegenwoordig kun je deze kopen in zakjes die al in de mix in doosjes zijn verpakt. Ten tweede wil je niet de tafel vol moeten leggen met doosjes met theezakjes als je thee gaat drinken. Je sorteert daarom van de verschillende smaken thee een aantal zakjes in een mooie theedoos. Deze theedozen bestaan er in vele soorten en groottes. De grootte is van belang, want hoe groter de theedoos, hoe meer soorten thee je kunt aanbieden. Een theedoos is voorzien van vakjes, variërend van 2 tot 16 vakjes. Je zou dus kunnen stellen: hoe groter de theeliefde, hoe groter de theedoos!

Het opbergen van thee in een theedoos

Tot slot is een theedoos ook handig om theezakjes in op te bergen. Door de afgesloten doos blijft de thee langer goed. En in een handomdraai heb je vervolgens een keur aan lekker theesmaken op tafel staan. Je kunt prachtige Gusta Theedozen kopen bij VanKaarstotServet, verschillend in kleur, maat, het aantal vakken, met en zonder tekst.

Dubbelwandig glas

Verder is het drinken van thee fijn uit een dubbelwandig glas. Je moet eerst wel even wennen dat je de hitte van het water niet voelt en dus moet oppassen om te snel te beginnen met slokjes nemen. Maar als je dat gewend bent is het heerlijk om niet steeds op hoeven te passen voor verbrande vingers. Je kunt het glas direct vastpakken en meenemen of lekker in je hand houden. Dus je bent al een eind op weg naar een sfeervolle theecultuur met een set dubbewandige glazen, verschillende theesmaken en een mooie theedoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *