Koffiebonen-apparaat vs. Cupjes

Het blijft lastig, de keuze voor nieuwe koffieapparatuur. De ware koffieliefhebber prefereert praktisch áltijd een koffiebonen-apparaat ten opzichte van een cupjes- of pad-apparaat. Logisch; er bestaat enorm veel keuze uit kwaliteits-koffiebonen, er valt dus iets te kiezen. Daarnaast zorgt een hoogwaardig koffiebonen-apparaat voor de perfecte afronding van een goede kop koffie.

Nadelen koffiebonen-apparaat

Bestaan er ook nadelen? Jazeker. Zodra er onderdelen vervangen moeten worden kunnen de kosten soms schrikbarend oplopen (apparaat moet naar een monteur, nieuw onderdeel is vaak kostbaar). Wanneer het koffieapparaat eenmaal na jarenlange staat van dienst weggedaan wordt, zijn de geïnvesteerde kosten vaak erg hoog.

Pads & Cups …

Maar dan de ‘cups & pads’ apparaten. Een goedkoop alternatief? Dat zeker. Ook binnen dergelijke apparatuur bestaan kwaliteitsverschillen, voorkeuren en dergelijke. Een goede koffiecup (bijvoorbeeld Perla van Albert Heijn, of koffie L’Or van Douwe Egberts) leveren een krachtige, aromatische kop koffie op met stevige schuimlaag. Ook het koffieapparaat van Krups, de Dolce Gusto biedt een groot scala aan -smakelijke- mogelijkheden, waaronder melkcupjes waardoor het zelf bereiden van bijvoorbeeld cappuccino zó gebeurt is! Senseo kwam als een van de eerste aanbieders op de markt met een Pads-apparaat (‘de Senseo’). Eveneens goede koffie, maar inmiddels prefereert de meerderheid van koffieliefhebbers de Nespresso of de Dolce Gusto.

Nadelen?

Natuurlijk kleven er nadelen aan goedkopere koffieapparaten; gaan er eenmaal onderdelen kapot, dan betekent dit vaak het einde van het apparaat. Daarnaast is de koffie keuze beperkt ten opzicht van koffiebonen .. en zul je geen écht verse koffie drinken (aangezien de bonen reeds gemalen zijn).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *