Hoe word je een meester barista?

Barista worden vereist de perfecte mix van talent, training en zelfvertrouwen. Het maken van een heerlijke kop koffie is geen gemakkelijke taak en als je geïnteresseerd bent om een ​​volwaardige barista te worden, moet je vooral bereid zijn om technieken te leren en een persoonlijkheid te hebben die graag werkt onder hoge druk. Echter zijn er nog een aantal factoren die helpen je een betere barista te laten worden. Hieronder bespreken we een aantal:

Passie

Als je een hekel hebt aan koffie, dan is barista zijn niet de baan voor jou. Barista’s die uitblinken in hun carrière, zijn koffieliefhebbers en hebben de perfecte smaakpapillen om onderscheid te maken tussen een slechte en een goede kop koffie. Wees bereid om deze liefde en passie voor koffie te delen. Klanten zullen je passie waarderen en het zal altijd terug te zien zijn in je werk.

De geschiedenis

Ken je de geschiedenis van koffie? Naast het maken van koffie, is het belangrijk ook iets over de geschiedenis te weten. Als je de belangrijkste antwoorden over de techniek en herkomst van koffie niet weet, zul je toch echt je kennis moeten bijspijkeren. Er zijn altijd klanten die meer vragen hebben over hun drankjes. Je hoeft niet alles te weten over de koffiebonen, maar je moet wel de basis kennen van de producten waarmee je werkt.

Kunst

‘Latte art’ is een kunstvorm en vormt één van de belangrijkste onderdelen van je training. De beste koffie zetten is een uitstekende mix maken van de koffie en het schuimende melk. De techniek kan lastig zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je het zelfs in je slaap nog doen.

De recepten

In het begin kan het erg ontmoedigend zijn als je in een koffiebar werkt. Er zijn zoveel recepten en extra’s waar klanten om kunnen vragen. Na je training verwacht je manager dat je weet hoe je cappuccino, caffe americano’s, latte macchiato’s, espresso, mokka, ristretto en warme chocolademelk maakt. Om een ​​meester barista te worden, zul je elk recept onder de knie moeten hebben. Dit leer je vooral door het gewoon te doen! 

Huil niet om gemorste melk

Omdat je in een drukke ruimte achter de bar aan het werk bent, met natte en vettige vloeren, moet je je bewust zijn van eventuele gevaren op de werkvloer zodat je deze kunt vermijden. Kapotte kopjes en gemorste melk kunnen wekelijks, zo niet dagelijks, voorkomen. Barista’s werken snel en daarom kan een ongeluk al in een klein hoekje zitten. Het is niet moeilijk zomaar uit te glijden of te vallen. Om een ​​echte meester barista te worden, moet je je omgeving daarom netjes houden, zowel voor jouzelf als voor je team. 

Bron: cafedujour.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *