mediterrane dieet

Het mediterrane dieet

Het volgen van een dieet is niet voor iedereen bestemd, omdat het veel discipline vereist en omdat het soms gewoon heel moeilijk is om al die lekkere dingen te laten staan. Bij diëten denk je namelijk vaak aan het heel weinig en heel gezond eten. Maar, dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Het volgen van een dieet kan namelijk ook heel leuk en inspirerend zijn. Een goed voorbeeld van een dergelijk gezond maar leuk dieet, is het mediterrane dieet. Dit dieet wordt gegeten door de mensen die in het gebied rondom de middellandse zee leven, denk dus in landen als Italië, Griekenland, Algerije, Libië en Turkije. Een mediterraan dieet is niet superstreng, maar het is wel wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor de hersenen en tegen dementie. Het is dus niet voor niets dat alle pensionado’s naar het middellandse zee gebied trekken! In dit artikel vertel ik je meer over het mediterrane dieet.

Een mediterraan dieet is uiterst geschikt voor mensen die diabetes hebben, de mediterrane dieet recepten bevatten koolhydraten die geleidelijk worden omgezet leehnavasor in bloedsuiker. Zo voorkom je pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel, wat gunstig is voor mensen met diabetes. De koolhydraten in het mediterrane dieet bestaan voornamelijk uit complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten worden trager door het menselijk lichaam opgenomen. Het resultaat hiervan is geen snelle stijging in je bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten die veel voorkomen die in het mediterrane dieet zijn: verse groenten en fruit, peulvruchten, vis, kip, noten en zaden, olijfolie en volkoren producten. Er is bij het mediterrane dieet dus veel keuze uit ingrediënten, wat het leuk maakt om steeds weer nieuwe recepten te proberen. Echter, dit kan op een gegeven moment wel lastig worden, om steeds een nieuw recept te vinden. Gelukkig is hier een oplossing voor: het internet!. Het internet staat vol met talloze recepten en ideeën waardoor je oneindig veel recepten kan namaken.  Ook zijn er instanties actief die speciaal voor jouw voedingswensen recepten maken die gebaseerd zijn op het mediterrane dieet. Vaak kan je voor een klein bedrag per maand genieten van deze luxe. Zo kan je eindeloos genieten en is voor jouw gemakkelijker om bezig te blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *