Geen plastic bekertjes meer: wat nu?

Om verschillende redenen kampen we met een tekort aan plastic bekertjes. Dit is natuurlijk niet alleen voor het particuliere-, maar ook voor het bedrijfsleven een vervelend iets. Gelukkig kun je naast mokken bedrukken nog veel meer doen tegen het tekort aan plastic bekertjes. Ontdek hier hoe jij ervoor zorgt dat je het tekort aan plastic bekertjes omzeilt!

Een uitgeputte aarde

Waarschijnlijk had je zelf al aan zien komen dat het tekort aan plastic bekertjes vast iets van doen heeft met onze uitgeputte planeet. Doordat er in de afgelopen decennia een enorme toename is geweest in het gebruik van industrie en in het uitstoten van bepaalde stoffen, zien we dat onze aarde er op het moment niet erg goed aan toe is.

Gevolgen van het toenemende gebruik van industrie en het uitstoten van schadelijke stoffen zijn onder andere een grotere hoeveelheid plastic in oceanen, een stijging van de temperatuur op aarde en het smelten van essentieel landijs. Deze gevolgen zijn overigens niet alleen door industrie en het uitstoten van bepaalde stoffen ontstaan, maar heeft er ook mee te maken dat wij als mens zijnde niet altijd even goed zorge voor onze planeet. Wat kunnen we daar dan het beste tegen doen?

Het tegengaan van de wegwerpmaatschappij

Onze maatschappij is het gewend om alles weg te kunnen en mogen gooien en alles wat niet goed bevalt, meteen te vervangen. Het is natuurlijk logisch dat dit onze planeet niet bepaald ten goede doet. Ook op het gebied van plastic bekertjes kampen we met een wegwerpmaatschappij. Met name in het bedrijfsleven worden plastic bekertjes gebruikt en weggegooid alsof het niets is en dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op de staat van onze planeet. Gelukkig zijn er oplossingen!

Mokken bedrukken

Op veel kantoren wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van bedrukte mokken. Iedere werknemer krijgt zijn of haar eigen mok met daarop iets wat aantoont dat de mok bij hem of haar hoort. Door deze uitvinding hoeft niemand zich zorgen te maken over het per ongeluk gebruiken van de koffiemok van een collega. Daarnaast zorgt het gebruik van bedrukte mokken ervoor dat er een vermindering in gebruik van plastic bekertjes optreedt en laat dat nou precies zijn wat we met elkaar moeten bereiken.

Zelf mokken bestellen?

Als jij ook wilt bijdragen aan een betere leefomgeving en het laten herstellen van onze planeet is het een goede stap om gepersonaliseerde mokken te bestellen. Of je nu twijfelt om gepersonaliseerde mokken te bestellen voor het hele kantoor of enkel voor bij je thuis: het is een aanrader om naar Promofit te gaan. Bestel eenvoudig een flink aantal bedrukte mokken en draag samen of alleen bij aan de staat van onze planeet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *