Exclusieve Thee kopen

Exclusieve Thee kopen: hoe doe je dit slim online?

Als echte theeliefhebber kun je waarschijnlijk niet of maar beperkt slagen bij de supermarkt als het om het kopen van een wat meer exclusieve thee gaat. Als je geluk hebt, is er bij je in de buurt een thee speciaal zaak gevestigd waar je je hart (en niet te vergeten je neus) kunt ophalen. Realistischer en meer van deze tijd is het om je thee online te bestellen. Wat voor soort thee je gaat bestellen is waarschijnlijk niet zo moeilijk. Die keuze staat waarschijnlijk al vast. Maar koop jij je thee ook wel slim (genoeg) online? Wij geven je graag een aantal tips. Ga er even rustig met een heerlijke kop thee erbij voor zitten.

Welke exclusieve theesoort wil je online bestellen?

Als je exact weet welke theesoort of van welk merk je die wilt bestellen, geef je allereerst een zoekopdracht in Google in. Hoe nauwkeuriger je je zoekopdracht omschrijft, hoe gerichter de getoonde resultaten zullen zijn. Je zit natuurlijk niet op websites te wachten die niet de informatie geven die jij wenst. Het juiste trefwoord is hierbij cruciaal.

Google dus niet lekkere thee, groene thee of vruchtenthee maar bijvoorbeeld witte Oolong thee. Houd het trefwoord duidelijk en eenvoudig. Behalve de zoekresultaten in woord, worden ook nog afbeeldingen door Google weergegeven, vaak al met prijsvermelding onderaan de afbeelding. Zo zie je al heel gauw waar je je exclusieve thee het goedkoopste online kunt kopen.

Weet je wat de verzendkosten bedragen?

Je hebt je favoriete thee online gevonden die ook nog eens voordelig is geprijsd. Bestel in je enthousiasme niet direct maar ga eerst na wat de verzendkosten bedragen. Vaak zijn die bij een bestelling boven een x-bedrag gratis. Dan is het een kwestie van rekenen. Thee is een product dat normaal gesproken een redelijk lange uiterste houdbaarheidsdatum heeft. Je kunt, om verzendkosten te vermijden, meerdere artikelen tegelijk online bestellen. Ik kocht bij mijn laatste bestelling bij Thee.be bijvoorbeeld een goede waterkoker mee; en zo kwam het helemaal gratis tot mijn voordeur! Zijn de verzendkosten gratis, dan kun je natuurlijk de hoeveelheid bestellen die je op dat moment nodig hebt.

Wat is het retourbeleid van de webshop?

Net als je denkt je slag te hebben geslagen, kun je toch nog van een koude kermis thuiskomen. Nu zal dat bij het bestellen van een exclusieve thee wellicht niet zo´n vaart lopen maar kijk zeker ook even naar het retourbeleid. Soms kun je een pakket gratis retourneren, soms komen die kosten voor eigen rekening en is je voordelige bestelling ineens niet meer zo voordelig.

Check het keurmerk

Een goede indicatie of je met een betrouwbare webwinkel te maken hebt is uit het keurmerk af te leiden. Het keurmerk biedt een stuk zekerheid op het gebied van serviceverlening, leveringsvoorwaarden, garantie en andere dingen dij bij een online aankoop een rol spelen. Voorbeelden van keurmerken voor webwinkels zijn Webwinkel Keur, Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk en Qshops Keurmerk.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *