Drie tips om thuis lekkerdere koffie en thee te zetten

 

Iedereen drinkt wel eens een kopje koffie of een kopje thee bij bijvoorbeeld een cafeetje. Toch zijn de drankjes die je buiten de deur drinkt áltijd lekkerder dan wanneer je thuis een kopje koffie of thee zet. Maar ja, om altijd buiten de deur je kopjes koffie of thee te drinken is geen optie, dat wordt al snel een duur grapje. Hoe krijg je toch thuis die fijne horeca beleving als je je zelfgemaakte bakje koffie of thee drinkt?

 

Gebruik verse thee

 

Veel mensen gebruiken de kant en klare theezakjes uit de supermarkt. Natuurlijk is dit super snel en makkelijk, maar het is vaak hetzelfde. Probeer in dat geval eens verse, losse thee. Dit wordt vaak in zakken met grote hoeveelheden verkocht. Met gebruik van een theezeefje laat je die losse thee dan trekken in het water waardoor je eigenlijk hetzelfde effect krijgt als met theezakjes. Wat leuk is aan die losse thee, is dat je vaak andere smaken vindt en je kan zelfs verschillende smaken met elkaar combineren.

 

Koffiebonen van goede kwaliteit

 

Als je het thuis nog niet doet, is het zeker aan te raden om voortaan koffie te zetten met verse koffiebonen. Wellicht is het iets duurder dan een simpel koffiezetapparaat met pads, maar de koffie die je zet lijkt ongetwijfeld veel meer op die heerlijke horeca koffie die je krijgt in cafeetjes en restaurantjes. Je kan ook koffiebonen kopen die ze echt in de horeca gebruiken.

 

Prettig servies

 

Misschien klinkt het een beetje stom, maar als je je koffie of thee drinkt uit een prettig kopje is het ook meteen lekkerder. Kijk dus eens goed naar de kopjes die ze gebruiken in de horeca en haal ze ook in huis, om zo de belevenis zo echt mogelijk te maken. Daarnaast blijkt het dat er verschillende materialen zijn waar je beter niet uit kan drinken. Zo zorgen metalen kopjes ervoor dat je drankje naar metaal smaakt en laat een keramische mok veel warmte door. De beste kopjes zijn toch echt gemaakt van porselein, maar ook glas is een goede optie. Als je drinkt uit kopjes van deze materialen blijft de smaak hetzelfde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *